Haber

Yeşilyurt Kent Meclisi Eylül Ayında Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi

Eylül Olağan Toplantısını Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, kurul rapor ve önerilerini karara bağladı.

Açılış ve yoklamanın ardından Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Eylül Olağan Toplantısı’nda 02 Ağustos 2023 tarihli Ağustos Toplantısı karar özeti oybirliğiyle kabul edildi. .

Gündemin açıklanmasının ardından 4 öneriyi gündeme alma kararı alan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Malatya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4 bin metrekare alana inşa edilecek Anaokulu nedeniyle Eylül ayı Olağan Toplantısına başladı. Karakavak Mahallesi 6284 ada 3 parselde 732 metrekare. Belediye hisselerinin Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine karar verildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan ‘Acil İnsanlı Keşif Uçağı Lojistik Destek Anlaşması’ çerçevesinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki uçaklara yönelik lojistik üs faaliyetlerini Eylül 2018’den itibaren yürüten TAI-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kara Havacılık Alay Komutanlığı Tulga-1 Kışlası’nda. Uzay Sanayii A.Ş.’de görev yapan çalışanlarının barınma ihtiyacını karşılayacak yer talebini görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi’ne ait Bostanbaşı Mahallesi’ndeki 3 bin 613 metrekare taşınmazın TUSAŞ’a tahsisine karar verdi. -Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’de üç yıldır.

Yeşilyurt Belediye Meclis toplantısında ayrıca Kent Kültürü ve Estetik Kurulu raporu çerçevesinde İlyas İlçesi’nde yapımı tamamlanan park ‘Özgür Park’, Melekbaba’da üretimi tamamlanan park ‘Sebat Park’ da yer aldı. İlçe, ‘Elvan Parkı’, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde üretimi tamamlanan park ve Seyran Mahallesi’nde üretimi tamamlanan park. Yazgulu Parkı ve Yavuz Selim Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka ‘Sofra Parkı’ isminin verilmesini onayladı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Emlak ve Kamulaştırma Müdürlüğü’nün Yeşilyurt İlçesi sınırları içindeki Mollakasim, İkizce, Kendirli, Samanköy, Özal ve Dilek İlçelerine doğal gaz altyapısının teslim edilmesi yönündeki teklifini, Yeşilyurt Belediyesi’ni temsilen Yeşilyurt Belediyesi Liderlik Konseyi’nde onayladı. Yeşilyurt Belediyesi iştiraklerinden İŞGEM Limited Şirketinin Genel Kurul toplantılarını yapmak ve alınan kararları imzalamak. Asistanı Cavit Aslan’ı atamaya karar verdi.

Toplantıda, Yeşilyurt Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün teklifi çerçevesinde Yeşilyurt Belediyesi’ne ait 54 adet taşınmazın satışı için daha önce 15 Nisan 2023 olarak belirlenen başvuru süresinin 15 Ekim 2023 olarak uzatılmasına karar verildi. Yeşilyurt’un Topsöğüt/Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan Rezerv Yapı Alanı.

Gündem maddelerinden ikisinin ertelenmesine ve altı konunun İmar Kurulu’na havale edilmesine karar verilmesinin ardından Eylül ayı toplantısını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 4 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 14:00’te tekrar ortasına gelerek Ekim ayı toplantısını gerçekleştirecek. Toplantı. -MALATYA

haber-artova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu